Voedingsadvies

Een bezoek aan de diëtist wordt vaak geassocieerd met een streng dieet. In veel gevallen hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Eten is noodzakelijk, we hebben eten nodig om te kunnen leven, maar we eten ook omdat we het lekker vinden. Soms hebben we perioden dat eten zo lekker en gezellig is, dat we het balans een beetje kwijt raken. Het kan ook zijn dat je juist gaat eten als er een bepaalde situatie zich steeds herhaaldelijk voordoet. Eten kan dan een hoop stress opleveren. Misschien heeft jouw huisarts jou om medische redenen doorverwezen naar de diëtist. Vroeg of laat kunnen we hier allemaal mee te maken krijgen. Een paar kleine aanpassingen in jouw voedings- en leefpatroon kunnen soms al voldoende zijn om je weer fit en energiek te voelen. Mis je de handvaten, steun of vind je het moeilijk om gezond te eten en dit vol te houden?

Samen kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn en bespreken wat het beste bij jou past.

Een advies op maat

Tijdens het eerste consult worden alle belangrijke zaken besproken. Wil je weten hoe de begeleiding in zijn werk gaat? Bekijk dan de werkwijze. Op basis van wat er is besproken wordt er een behandelplan opgesteld met een uitgebreid voedingsadvies. Dit voedingsadvies is belangrijk tijdens de begeleiding. Voor mij is het belangrijk dat het voedingsadvies bij jou past. Dit kan per persoon verschillen. Het kan zijn dat je een koolhydraat beperkt voedingsschema ontvangt, of dat er rekening gehouden wordt met een gluten of lactose intolerantie.

Samen bespreken we het huidige voedingspatroon, zo krijg ik een beeld van jouw gewoonten en kunnen we bespreken welke gewoonten jij belangrijk vind en misschien wilt behouden of juist niet. Ik vind het belangrijk dat het voedingsschema praktisch toepasbaar is, zodat jij er echt iets aan hebt. Ik vind het leuk om hiermee aan de slag te gaan, zodat jij je kan focussen op de vooraf opgestelde doelen.

Ik zorg ervoor dat het voedingsschema voldoet aan jouw behoeften. Iedereen ontvangt een persoonlijk en opmaat gemaakt voedingsschema. Ieder mens is anders en ieder lichaam reageert anders op voeding. Daarom is het van belang dat iedereen een persoonlijk advies ontvangt.

In bepaalde situaties kan het raadzaam zijn om een voedingssupplement of vitaminepil te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan vegetariërs of veganisten, sporters, ouderen of bij een specifiek klachtenpatroon. Ook dit bespreek ik tijdens het consult.