Tarieven 2021

Hieronder zie je de tarieven van die Diëtetiek

Begeleiding Diëtetiek

  • Intakegesprek (60 minuten + 30 minuten indirecte tijd): € 102,00
  • Vervolg consult (30 minuten): € 34,00
  • Vervolg consult lang (45 minuten): € 51,00
  • Huisbezoek intakegesprek (60 minuten + 30 minuten indirecte tijd, excl. km vergoeding): € 120,-
  • Huisbezoek vervolg consult (30 minuten, exclusief km vergoeding): € 70,-

*Een niet nagekomen afspraak wordt in rekening gebracht. Deze kan niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit gaat wel eerst van het eigen risico af. Elke zorgverzekeraar hanteert zijn eigen tarief. Iedereen heeft per jaar 3 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. Wanneer je door de 3 uur heen bent en geen aanvullende verzekering hebt worden bovenstaande tarieven gehanteerd.

 

Verwijsbrief
De diëtist is voor iedereen vrij toegankelijk. Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk. Dit is de directe toegankelijkheid diëtetiek (DTD). Er zijn een aantal verzekeraars die een verwijsbrief wel noodzakelijk vinden. Indien u zonder verwijsbrief komt ben ik genoodzaakt eerst een screening uit te voeren om te bepalen of de behandeling door een diëtist veilig en geïndiceerd is. Deze screening wordt vanuit de basisverzekering niet door elke verzekeraar vergoed. De kosten hiervan bedragen 15 euro.

Bezoek aan huis
Mocht je door medische omstandigheden niet in staat zijn om de praktijk te bezoeken, kan ik bij jou thuis langskomen. Hiervoor worden extra kosten berekend. Dit is afhankelijk van de afstand.

Verhindering
Afspraken kunnen maximaal 1 werkdag van te voren worden verzet of geannuleerd. Bij voorkeur alleen telefonisch om miscommunicatie te voorkomen. Je kunt bellen naar 06-30505036. Afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd of worden vergeten worden in rekening gebracht. Deze kosten kun je niet declareren bij de zorgverzekeraar. Hier ontvang je thuis een factuur van.

Indirecte tijd
De indirecte tijd wordt eenmalig gerekend tijdens het intakegesprek. Deze tijd is nodig om het dossier aan te maken en bij te houden, eventueel behandelplan op te stellen en voor een terug-rapportage aan de verwijzende arts.

Algemene voorwaarden Voedings- en Gezondheidspraktijk

Download hier de algemene voorwaarden.