Riem al Zubaidi

Riem loopt momenteel eind stage in de praktijk van Pip Commandeur. Riem neemt een deel van het spreekuur over. Pip is tijdens deze gesprekken ook aanwezig. Naast Nederlands spreekuur geeft Riem ook consulten in de Arabische taal. Zij stelt zich hieronder graag even voor.

Ik ben 24 jaar en 4e jaars student aan de opleiding Voeding en Diëtetiek. In 2006 ben ik met mijn ouders, broertje en zusje vanuit Irak naar Nederland gevlucht. Na het behalen van mijn VWO heb ik de keuze gemaakt om Voeding en Diëtetiek te studeren. Sinds mijn derde jaar loop ik al stage bij Pip in de praktijk. Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn HBO opleiding Voeding en Diëtetiek.

Uitdaging
Ik ben begonnen met de opleiding Voeding en Diëtetiek, omdat ik graag een bijdrage wil leveren in de gezondheid van de mensen om mij heen. Het is een uitdaging om iedereen te kunnen helpen en om op deze manier met mensen in contact te komen. Met kleine stappen of aanpassingen kan je al veel resultaten bereiken, hierdoor wordt het gemakkelijker om een leefstijl blijvend te veranderen. Ieder mens is anders en daarom vind ik het belangrijk dat er voor iedereen een advies op maat wordt gemaakt.

Arabisch consult
Naast de consulten in het Nederlands geef ik ook Arabisch consult. Dit doe ik bewust zodat Arabisch sprekende klanten zich ook verstaan en begrepen voelen. Hierdoor kan ik de klant de juiste begeleiding aanbieden die hij of zij nodig heeft. Ik vind het belangrijk dat iemand zich op zijn of haar gemak voelt. In mijn omgeving merk ik dat een taal barrière een hoge drempel kan zijn om een afspraak te maken bij een specialist. Ik vind een goede gezondheid belangrijk en ik wil graag dat dit voor iedereen toegankelijk is. Hierdoor voel ik nog meer de uitdaging om mensen met een immigratie achtergrond verder op weg te helpen. De verschillen in cultuur kunnen ervoor zorgen dat het lastiger is om een gezond voedingspatroon aan te leren. Ik weet vanuit mijn eigen omgeving hoe lastig het kan zijn om oude gewoontes te doorbreken en nieuwe gewoontes aan te leren, daarom wil ik graag de drempel verlagen zodat iedereen zich welkom kan voelen bij de diëtist om aan zijn of haar levensstijl te werken.

 

 

انا ريم عمري ٢٣ سنه و ادرس اختصاص علم و طب التغذية. في سنه ٢٠٠٦ هاجرت مع عائلتي من العراق الى هولندا. بعد ماحصلت على شهادة ال vwo بدئت بمشواري في عالم التغذيه العلاجية. الان انا في السنه الدراسيه الثالثه و امارس التطبيق هنا في عيادة Pip Commandeur.

تحدي
اخترت تخصص التغذية لأساهم في تحسين صحه الانسان و لأكون سبب في تحسين حياتهم الصحيه. و هذا قد يكون تحدي لأكون قادره على مساعده الجميع. بخطوات او تعديلات صغيره يمكنك تحقيق العديد من النتائج، مما يسهل تغيير نمط حياتك بشكل دائم. يختلف كل شخص عن غيره ولهذا السبب أعتقد أنه من المهم أن كل شخص يحصل على النظام الغذائي الخاص به و بنمط حياته.

استشاره باللغة العربية
و لان اللغة عادةً تشكل عائق كبيرا في الحياه العامه في هولندا و خاصةً للاشخاص الذين لايتقنون اللغة جيدا، اقدم لهذا السبب بالاضافه الى ساعات الاستشاره المعتادة باللغه الهولنديه ايضاً ساعات استشاره في اللغة العربية لمساعدتك في تحسين نمط حياتك و تغذيتك. اقدم ارشادات و وضع خطة للوقايه و الحد من مخاطر امراض متتعده كداء السمنه (او التخلص من الوزن الزائد), داء السكري, امراض القلب و الكثير من الامراض التي تشكل خطر على حياتك.
إذا كنت تبحث عن اخصائي تغذية باللغة العربية فأنت هنا في المكان المناسب!