Pip Commandeur

Tijdens mijn studie Voeding en Diëtetiek leerde ik ontzettend veel over voeding en gezondheid, maar ik ontdekte ook dat alleen deze studie niet voldoende zou zijn om mensen écht te kunnen helpen in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl. Dat was immers mijn droom. Mijn eigen gezondheidspraktijk, waar ik mensen kon begeleiden naar een gezonder leven.

Verdieping met kPNI
Tijdens mijn vervolgopleiding tot klinisch Psycho-Neuro-Immunologie therapeut vielen voor mij de puzzelstukjes op zijn plaats. Ook leerde ik daar de waarde van voeding nog meer kennen. KPNI is een term die voor veel mensen nog onbekend is. Er wordt vanuit de klinische PNI niet alleen naar zichtbare fysieke klachten gekeken, maar de emotionele, cognitieve, sociale en seksuele aspecten worden ook in kaart gebracht. Vanuit de complementaire geneeskunde wordt gekeken naar de oorzaak van de klacht. Waarom ontwikkeld iemand een bepaalde klacht? Wat is het verband tussen klachten? En wat is het gevolg? Vanuit de klinische PNI zoek ik met jou naar de oplossing.

Eigen praktijk
In 2017 heb ik mijn praktijk geopend en inmiddels help ik mensen met talloze klachten. Van overgewicht tot een burn-out en van darmklachten tot hormonale klachten. Door inzicht en bewustwording, advies op maat en je een luisterend oor te bieden ook wanneer het even tegenzit, help ik jou bij het behalen van jouw doelen. Ik werk met verschillende methodes, zoals PowerSlim en Grip op koolhydraten.

Negeer nooit je klacht(en)
Het belangrijkste wat ik jou wil meegeven: Negeer nooit je klacht(en). Soms gaat de klacht vanzelf over, maar soms ook niet en komt er steeds iets (onschuldigs) bij. Er is een oorzaak waarom deze klacht tot uiting komt. Een klacht is een alarmbel om jou te laten weten dat er iets in jouw lichaam niet goed functioneert. Blijf niet met je klacht(en) lopen.