Missie en visie

Ik ben Pip Commandeur en kom uit Wognum. Ik woon samen met mijn vriend in Zuid-Scharwoude. Ik heb Voeding en Diëtetiek gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. In september 2017 heb ik mijn eigen diëtistenpraktijk in Heerhugowaard geopend. Ik heb een duidelijk missie en visie.
Al tijdens de studie kwam ik er achter dat ik deze opleiding niet voldoende vond om mensen echt te kunnen helpen. Ik liep tegen situaties aan waar ik het antwoord niet op wist. Een veel voorkomend probleem is bijvoorbeeld overgewicht. Waarom ontwikkeld iemand overgewicht en waar komt die immense trek vandaan? Ben jij degene die om eten vraagt of zijn het de hormonen en werkende stofjes in jouw lichaam die zo uit balans zijn?

Het zijn de stofjes in jouw lichaam die het gevoel van trek ontwikkelen en wat de overhand neemt. Je voelt jezelf misschien wel een compleet ander mens. Het kan zijn dat je je schuldig of eenzaam voelt, of dat je misschien een gevoel van schaamte ontwikkelt, waardoor je waarschijnlijk ook niet zo lekker in je vel zit.

Het lichaam is ontzettend complex en ik geloof dat alles in ons lichaam met elkaar in verbinding staat en samenwerkt. Dit is voor mij een van de redenen geweest om eens verder te gaan kijken dan alleen voeding. Na de opleiding Voeding en Diëtetiek ben ik gestart met de opleiding tot klinisch Psycho-Neuro-Immunologie therapeut bij Natura Foundation. In december 2019 heb ik dit afgerond. KPNI is een term die voor veel mensen nog onbekend is. Er wordt vanuit de klinische PNI niet alleen naar zichtbare fysieke klachten gekeken, maar de emotionele, cognitieve, sociale en seksuele aspecten worden ook in kaart gebracht. In de klinische PNI werken we met een tijdlijn vanaf de geboorte en spreken we o.a. over de Epigenetica. Je kunt je misschien voorstellen dat dit complex is en de behandeling veel tijd kost.

Tijdens deze opleiding vielen voor mij veel puzzelstukjes op zijn plaats. Vanuit de complementaire geneeskunde wordt gekeken naar de oorzaak van de klacht. Waarom ontwikkeld iemand een bepaalde klacht? Wat is het verband tussen klachten? En wat is het gevolg..?
Vanuit de klinische PNI zoek ik met jou naar de oplossing.

Het belangrijkste dat ik jou wil meegeven: 

Negeer nooit je klacht(en). Soms gaat de klacht vanzelf over, maar soms ook niet en komt er steeds iets (onschuldigs) bij. Er is een oorzaak waarom deze klacht tot uiting komt. Een klacht is een alarmbel om jou te laten weten dat er iets in jouw lichaam niet goed functioneert. Blijf niet met je klacht(en) lopen.